Unknown

Verzorging van de mannenhuid

Heeft een mannenhuid een andere verzorging nodig dan een vrouwenhuid?

Verschillende merken brengen tegenwoordig een speciale mannenlijn uit.  Is dit nodig?  Is de mannenhuid echt zo anders dan een vrouwenhuid?

mannenhuid versus vrouwenhuid:

Elke huid, of het nu van de man is of de vrouw, is opgebouwd uit dezelfde lagen.  Daar is dus niets anders aan, maar er zijn wel enkele grote verschillen, nl.:

  • de huid van de man is over het algemeen dikker, gemiddeld zo’n 20%
  • het grootste kenmerk van de mannenhuid is het vetgehalte.  de huid is vetter dan die van de vrouw, wat voordelig is voor het verouderingsproces, maar dikwijls nadelig tov zwarte puntjes (dit in combinatie met de dikte van de huid)
  • meestal reageren ze ook gevoeliger, maar dit is ten gevolge van het scheren.  Scheer uw huid dus best de dag voordien.

Unknown-1

Is de verzorging dan zo anders?

Neen, het huidprobleem wordt aangepakt en is dus afhankelijk van persoon tot persoon.  Vrouwen die veel zonnebanken maken hun huid ook dikker of fijne vrouwenhuiden reageren ook gevoeliger.

Dus het is niet noodzakelijk om een speciale mannenlijn aan te kopen.  De merken die dit wel aanbieden, doen dit voornamelijk voor de geur.  Een man zal niet snel een dagcreme kiezen met een bloemengeur.

Ik ben voorstander van merken met neutrale geuren die zowel voor de man als vrouw doeltreffend werken zoals Medik8.  Deze behandelingen zijn no-nonsens-behandelingen.  Ze richten zich op een huidprobleem en pakken deze doeltreffend en intensief aan.

Voor thuisgebruik kan u het zo uitgebreid of simpel maken zoals u wenst.  Medik8 bezit 1 TOP-product dat erg simpel is in gebruik nl “Firewall”.  Een combinatie van een creme & antioxidanten dat uzelf kan mengen zoals u wenst.

firewall-s

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *