vit d

Maak je vit D aan wanneer je achter het glas in de zon zit?

vit d

Maak je vit D aan wanneer je achter het glas in de zon zit?

Vitamine D is een zéér belangrijke vitamine voor ons lichaam, vooral voor de opname van calcium dat zorgt voor stevige botten.
Deze wordt aangemaakt onder invloed van “direct” zonlicht.  Het antwoord is dus “neen”.  Vitamine D wordt niet aangemaakt wanneer u achter glas in het zonlicht zit.

Het is dus belangrijk om dagelijks zo’n 10 à 15 minuten onbeschermt in de zon te zijn.  Onbeschermt omdat vele zonnebescherming een laag legt op de huid waardoor het zonlicht dus niet direct contact maakt met de huid.  Doe dus dagelijks een klein wandelingetje in de tuin.  Tijdens de middag, want dan zijn de stralen het sterkst.

Voor diegene die in een stad wonen is de kans op een tekort aan vitamine D groter dan voor mensen die op het platteland wonen.  Er bestaan dan ook supplementen die dit tekort opvangen.  Het beste is nog steeds levertraan.  Gelukkig bestaat dit nu ook in capsules.  Maar opgepast: overdaad schaad!!!

Denk je een tekort te hebben, dan kan je dit bij uw huisarts laten testen.

Graag meer info over zonbescherming of nog vragen?  Aarzel mij niet te contacteren via info@bodyhealth.be en bekijk alvast de andere blogs.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *