Unknown-5

Kapper, wat is belangrijk voor uw huid?

Kapper…

Wat doet uw beroep met uw huid?

Als kapper bent u hele dagen bezig met het mooi maken en verzorgen van de huid.  Als schoonheidsspecialiste gaan we er dikwijls van uit dat jullie ook weten wat te doen met uw huid.

Toch is dit niet helemaal zo.  We zitten min of meer in dezelfde branche, maar toch vraag ik ook raad aan mijn kapster als het gaat over haarverzorging.  Ik vertrouw haar bij de aankoop van mijn haarproducten en zo zouden jullie, als kapper, ons moeten vertrouwen op basis van huidverzorging.

Toch de ene kapper is de andere niet en de ene schoonheidsspecialiste is de andere niet.  De gekste dingen komen mij soms aan de oren als iemand mij verteld wat er dikwijls als raad wordt gegeven. Zo verteld mij onlangs iemand dat haar vriendin, die schoonheidspecialiste is, haar had gezegd haar huid te reinigen met eerst gewoon wat water, gevolgd door met een wattenschijfje met product over de huid te gaan.  Klaar-is-kees, de huid is gereingd…. NOT!!!

Vuil komt niet zomaar uit uw poriën door met een product op een wattenschijfje oer de huid te wrijven.  Het enige dat u verwijderd is de make up op uw huid.

Reinigingsproducten dienen ingemasseerd te worden om vuil uit de poriën los te weken.  Maar meer hierover in een andere blog.

Waar dient u, als kapper, rekening mee te houden.

Als kapper sta je de hele dag te werken met haardrogers, chemische producten, noem maar op.  De huid van de handen heeft heel wat te leiden, maar in deze blog gaan we het over de huid van het gezicht hebben.

Het dagdagelijks werken met haardrogers doet het vocht uit uw huid enorm verdampen, ook komt er heel wat stof ed op uw huid terecht en in uw poriën.

Unknown-6

vocht verdampt..

de lucht die door de haardrogers wordt geblazen, al dan niet warm, zorgt voor een beschadiging van het beschermlaagje op de huid.  Wanneer dit beschadigd is, zal het vocht uit uw huid nog sneller verdampen wat resulteert in een droge geïrriteerde huid.

stof, huidschilvers,…

de haardrogers verplaatsen heel wat stof, huidschilvers ed door de lucht.  Deze belanden op uw huid en gaan uw poriën verstoppen.  Dit resulteert in zwarte puntjes/comedonen.  Wanneer uw beschermlaagje beschadigd is, kan dit ervoor zogen dat u pukkeltjes krijgt.  Dit komt omdat bacteriën vrij spel hebben op uw huid.

Bescherm uw huid!

Als kapper is het belangrijk om dagelijks uw huid te beschermen, te reinigen en te herstellen.  Dit is enkel ten voordele van uzelf indien u mooi oud wilt worden.

Hoe?

Om juist te weten hoe de toestand van uw huid is, nodig ik u graag uit voor een huidscan.  Dankzij een apparaat dat uw huid in beeld brengt zien we welke schade uw huid al dan niet reeds heeft opgelopen en kunnen we de juiste producten voor uw huid aanraden.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en u ontvangt uw uitnodiging voor een GRATIS huidscan.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *