Unknown-2

Ik krijg altijd lucht onder gelnagels, wat nu?

Je laat gelnagels plaatsen en laat deze telkens om de 3 à 4 weken bijwerken.  Toch zie je na enkele weken aan de randen lucht zitten.  Hoe komt dit & wat kan eraan gedaan worden?

Correct geplaatste gelnagels:

Het is moeilijk om als klant te bepalen of uw gelnagels correct geplaatst werden.  Hier enkele richtlijnen.

  • de plaatsing van gelnagels, een nieuwe set met verlenging french of color, duurt zo’n 1u15 tot 1u30 voor getrainde nagelstylistes.  Langere tijden duiden meestal op een startende nagelstylistes.
  • een gelnagel dient een mooie bolling te hebben, dwz dat wanneer u uw nagels langs de zijkant bekijkt, ze mooi bol staan, waarbij het hoogste punt in het midden van de nagels zit.
  • wanneer je de nagels vooraan bekijkt zie je dat de gel overal even dik ligt.
  • voor de rest dient de nagelstyliste een grondige voorbereiding te doen zoals nagels & handen desinfecteren, nagelriemen behandelen, natuurlijke nagels “lichtje” dof maken (dus niet volop afvijlen, ontvetten en dan natuurlijk alle stappen van het plaatsen van de gelnagels

nagelstudio

Toch nog lucht…

Wanneer de gelnagels correct geplaatst zijn, kan er toch nog lucht onder komen door:

  • het stoten van de nagels
  • het uitgroeien van de nagels, hierdoor verschuift de bolling mee naar voor waardoor het zwaartepunt zich verplaatst
  • vette nagels, er zijn mensen die van nature uit heel veel talg & vet hebben.  de natuurlijke nagels zijn zo vet dat een hechting moeizamer gaat.  Een dubbele voorbehandeling kan hierbij helpen, maar dit moet de nagelstyliste zelf ondervinden.
  • medicatie, sommige medicatie zorgt veel een slechtere hechting van de gelnagels, meld daarom steeds welke medicatie je inneemt
  • hormonen, ook hormonen spelen mee.  Bij zwangerschap zal de nagels ook een dubbele voorbereiding moeten doen, dus ook hier meld je best dat je in blijde verwachting bent.

Hoe lossen wij dit op?

Wanneer je voor je eerste bijwerking komt, vragen wij om dit na 3 weken te doen.  We bekijken dan samen hoe de toestand is van de nagels. Heeft u bijna geen uitgroei, maar wel een beetje lucht door bijv. stoten, dan kunnen we dit oplossen met seal & protect.  Deze zal de gelnagels terug hechten aan de natuurlijke nagels.  Is de uitgroei toch groot dan wordt er een volledige bijwerking gedaan.

Heeft u weinig uitgroei dan kan u ervoor kiezen om 4 weken tussen de behandelingen te laten.  Let wel op dat je tijdig jouw nagels laat bijwerken!  Dit vooral om kwetsuren te vermijden.

Heeft u altijd lucht onder je gelnagels?  Kom er met ons over praten, wij weten raad!  info@bodyhealth.be

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *