Unknown-2

Hoe schadelijk is acryl?

Hoe schadelijk zijn acrylnagels?

Er is altijd heel wat te doen over acrylnagels.  De ene zegt dat ze schadelijk zijn voor de natuurlijke nagels de andere zegt van niet.

Waar zit nu de waarheid?

Als je bekijkt hoe men komt tot acrylnagels dan weet je dat dit een chemische reactie is om het uitharden tot stand te brengen.  Nu de producten die hier in België goedgekeurd zijn, zijn niet schadelijk voor de gezondheid.  Zeker niet als klant.

Wanneer u bij een nagelstyliste gaat (een gediplomeerde) dan wordt er waarschijnlijk gebruikt gemaakt van een afzuigsysteem om de fijne stofdeeltjes niet te veel te laten ronddwarrelen.  Als klant laat je om de 3 à 4 weken je nagels bijwerken en is dit geen gevaar voor je gezondheid.  Twijfel je dan kun je altijd een mondkapje dragen, maar dit is niet nodig.  Echter nagelstylistes die dit een hele week fulltime doen, zouden beter een mondkapje dragen alsook filters in de neus in combinatie met een goede afzuiging.

Voor de rest brengen ze eigenlijk geen schade toe aan de nagels indien zij correct geplaatst worden.  Juiste poeder-vloeistof verhouding, niet te veel afvijlen van de natuurlijke nagels, enz.

Je kunt ze natuurlijk altijd beschadigen, maar dit is dan door stoten of prutsen aan de nagels/

CONCLUSIE: acrylnagels zijn niet schadelijk voor de gezondheid & ook niet voor de nagels.

10885510_1503996569889255_7186499448633960828_n

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *