allergisch voor kunstnagels

Wat is een allergie voor kunstnagels?

Een allergie voor kunstangels valt onder de noemer contactallergie.  Deze is een reactie op de acrobaten die verwerkt zijn in de producten voor kunstnagels.

Hoe kom je eraan?

Zo’n contactallergie treed voornamelijk op bij de nagelstyliste zelf (vandaar dat ik zoveel mogelijk met handschoenen werk tijdens de plaatsing van kunstangels).  Toch komt dit af en toe voor bij de klant zelf (heb het zelf nog niet gehad bij mijn klanten).  Meestal is dit een gevolg van het jarenlang hebben van kunstnagels en dan nog gebeurt dit niet bij iedereen.

Naar mijn gevoel hangt dit sterk af van de gevoeligheid van een persoon (de ene is gevoeliger dan een ander) en dit in samenwerking met de nagelstyliste.  Daarom is het erg belangrijk om de nagels te laten doen door een nagelstyliste met opleiding en liefst met een diploma (ik ben gediplomeerd in gel & acryl en volg jaarlijks bijscholing)

Hoe ziet het eruit?

Meestal uit dit in roodheid rondom de vingers, lichte zwelling en pijn.

Unknown-13

Wat nu met uw nagels?

Allereerst raad ik altijd aan om een test te laten doen bij de huisarts of huidarts.  Dit op acrylaten.  Wanneer blijkt dat je allergisch bent volg je best de raad van de arts op.

Indien je altijd acryl hebt gehad, dan kun je gel proberen.  Reageer je ook hierop dan is het……GAME OVER…. stop met kunstnagels en vermijd acrylaten.  Deze allergie is blijvend.

http://www.nagelspecialist.be

http://www.bodyhealth.be

info@bodyhealth.be

0498/51.88.48

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn