38127090-different-nail-shapes-fingernails-fashion-trends-stock-photo

Welke nagelvormen zijn er?

Nagelvormen…

Wanneer je kiest voor gelnagels of acrylnagels kun je ook je nagelvorm bepalen.  Meestal een persoonlijke smaak.  Toch tracht ik je als nagelstyliste hierin te begeleiden.

38127090-different-nail-shapes-fingernails-fashion-trends-stock-photo

Meest gekozen vormen…

De vormen die het meest gekozen worden bij mij in het instituut zijn ballerina en almond.  De ballerina is een gevolg op de vierkante/square nagels.  Omdat ik deze nogal dikwijls te grof vind overkomen, gaat mijn voorkeur uit naar de ballerina.

De ballerina loopt iets schuin naar binnen waardoor het de nagel versmald, fijner maakt en er dus eleganter uitziet.

Voor diegenen die niet houden van het vierkante vind ik de almond nog steeds een heel klasseloze vorm.  Deze is minder puntig dan een stiletto nagel.

Extreme vormen…

Voor korte stiletto’s kan u ook mij terecht, de langere stiletto’s doe ikzelf niet.   Tot op heden heb ik hier ook geen vraag naar gehad.  Vreemde vormen zoals u ziet op bovenstaande foto’s kunnen gemaakt worden, maar doe ik liever niet.  Het oogt nogal vreemd en daaronder wil ik mijn naam niet zetten.

Vormen kunnen corrigeren…

De keuze van de vorm van de nagel doet veel aan het uitzicht van je handen.  Heb je korte vingers dan moet hier qua vorm rekening mee gehouden worden.  Heeft u een kort nagelbed dan kiest u ook best een vorm die optisch verlengd.

Benieuwd naar welke vorm het beste bij u past?

info@bodyhealth.be

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *