Unknown-9

Wat zijn superfoods?

Superfoods:

Superfoods zijn dit jaar echt een hype.  Iedereen die gezond wil leven en het beste wilt voor het lichaam voegt superfoods toe aan de gewone voeding.

Wat zijn superfoods?

Een superfood is een voedingsmiddel dat zeer rijk is aan antioxidanten. Hoe meer ziekte-bestrijdend, rimpel-voorkomende antioxidanten in voedsel zitten – des te meer “super” het is!

Unknown-9

een aantal specifieke voedingsstoffen

Er zijn een aantal specifieke voedingsstoffen die superfoods over het algemeen bevatten. De meeste superfoods, zoals broccoli, linzen, bonen, boerenkool en spinazie, bieden aanzienlijke hoeveelheden vezels.

Vezels zijn belangrijk bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, de bestrijding van kanker en het onderhouden van een goede spijsvertering. Superfoods bevatten over het algemeen een hoog gehalte aan antioxidanten.

Vitamine A, B en E worden in sommige superfoods in grote hoeveelheden gevonden. Ook mineralen worden in grote hoeveelheden in superfoods gevonden, bijvoorbeeld ijzer, magnesium, foliumzuur en fosfor.

Bovendien hebben bepaalde superfoods, zoals amandelen, vis, bonen en linzen, aanzienlijke hoeveelheden eiwit en vet. Het vet is bij deze eiwitten grotendeels onverzadigd. En onverzadigde vetten helpen beschermen tegen hartproblemen.

images-7

Alle voordelen van superfoods

Om het meeste uit superfoods te halen is het belangrijk te kiezen uit een grote verscheidenheid van superfoods in verschillende combinaties. Voeg meerdere kleuren van superfoods toe op jouw bord. Diverse kleuren bieden verschillende voedingsstoffen, dit zal de voordelen van superfoods maximaliseren. Eet dus meer dan twee of drie superfoods Denk er natuurlijk wel aan dat levensmiddelen dienen te worden geconsumeerd met mate.

Groenten en fruit kunnen over het algemeen zo vaak worden gegeten als je wilt, maar stevigere voedingsmiddelen zoals noten, zaden en oliën moeten wel regelmatig worden gegeten maar dan wel in kleinere hoeveelheden. Als het moeilijk lijkt om superfoods in het dagelijkse dieet op te nemen, begin dan met kleine, geleidelijke stappen. Zelfs een kleine verandering kan een verschil maken in iemands levenswijze en uiteindelijk zal het een routine worden. Probeer ook om gezond eten leuk te maken.

Hoe meer plezier met gezond eten, hoe meer geneigd je zult zijn je te houden aan die gezondere gewoonten.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *