images-4

Roodheid in het gezicht verminderen

Treed op tegen roodheid!

We kunnen roodheid in het gezicht onderverdelen in 2 groepen, nl.: tijdelijke & blijvende roodheid.

Tijdelijke roodheid:

Onder tijdelijke roodheid verstaan we roodheid die plots opkomt, maar nadien ook weer gewoon verdwijnt.  Denk hierbij aan blozen, rood worden door woede of stress, roodheid door een glaasje alcohol, koorts, allergieën of opvliegers.  Dit komt door een verhoogde doorbloeding door verwijding van de bloedvaten of emoties.  Deze roodheid is onschuldig en trekt ook gewoon weer weg.

Blijvende roodheid:

De blijvende, eventueel vlekkerige roodheid komt meestal voor op de wangen, rond de neus en aan de zijkanten van de hals.  Ik som er enkele op die goed te behandelen zijn in het instituut, nl.:

 • Couperose: Wanneer de wangen, neus of kin roodgekleurd zijn, kan dat veroorzaakt worden door een fijn netwerk van verwijde rode bloedvaatjes in uw gezicht. De verwijde bloedvaatjes worden ook ‘teleangiëctasieën’ genoemd. Ze variëren van lichtrood tot donkerpaars. Wanneer deze verwijde bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen in het gezicht, wordt dit ‘couperose‘ genoemd.

 • Rosacea: Rosacea is een ontstekingsaandoening van de huid, die zich tot verschillende stadia kan ontwikkelen. Meestal begint rosacea met de kenmerken van blijvende roodheid door vaatverwijdingen kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën of couperose) op de wangen en neus. Later kan dit gebied uitbreiden richting de kin en voorhoofd. Het beginstadium wordt opgevolgd door een ontstekingsstadium. Er kunnen kleine rode bultjes en puistjes van speldenknopgrootte ontstaan in het rode gebied. Ook kan de huid wat zwelling en schilfering vertonen. Worden deze verschijnselen niet behandeld, dan kan de huid grover worden van structuur.
 • Ontsteking van de huid ronde de mond: Ook wel dermatitis perioralis genoemd of clowneczeem.  Het komt voor rondom de mond, op de neuslippenplooi en op de kin. Soms zien we het ook in de buurt van de ogen of naast de neus.
  Dermatitis perioralis kenmerkt zich aan gebieden met kleine rode bultjes en puistjes, samen met vurige roodheid van de huid en eventueel schilfertjes. Het kan makkelijk verward worden met rosacea. Meestal hebben (jonge) vrouwen er last van. Het kan spontaan verschijnen en opvlammen, maar ook weer tijdelijk uitdoven.

Geavanceerde anti roodheid creme!

Medik8_Redness_C_54f49a850208d

Medik8 heeft een product ontwikkeld (voor thuisgebruik) dat 6 gerichte acties hiervoor gaat nemen, nl:

 1. beschermt de huid
 2. kalmeert en verzacht de huid
 3. minimaliseert het branderige gevoel
 4. vermindert ontstekingen (ook ideaal bij acne)
 5. preventieve werking tegen uitbraken
 6. directe camouflage

Het is een groene creme waardoor de huid, onmiddellijk na het aanbrengen gecamoufleerd wordt.  Dit dankzij groene “minerale” pigmenten.

full30592491

Wenst u een afspraak of meer informatie over dit product en de mogelijkheden als instituutbehandeling?  Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@bodyhealth.be

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *