rimpels door de zon

Rimpels door de zon

 Rimpels door de zon

Dat de zon en dan voornamelijk UV-stralen niet altijd even gezond zijn daar is iedereen zich wel bewust van.  Maar dat de zon ook de grote dader is van onze rimpels is misschien een nieuw weetje.

80% van huidveroudering komt door invloeden van buitenaf, de overige 20% is erfelijk.  Invloeden van buitenaf is niet enkel de zon.  Zo hebben luchtvervuiling, roken, alcohol, ongezonde voeding, uitlaatgassen enz ook allemaal invloed op de werking van onze huid en dus ook op het vormen van rimpels.

rimpels door de zon

We beginnen bij het begin.  Wat doet de zon met onze huid.
UV-stralen zijn een soort van energie die door de eiwitten in onze huid worden opgenomen.  Door deze opname kan het DNA van onze cellen worden beschadigd.  Bij matige beschadiging kan dit hersteld worden, maar bij grote schade sterft de cel af.  Een cel minder = minder collageen & elastine ed in uw huid, dus meer rimpels.
Wanneer zo’n beschadigde cel niet of verkeerd wordt gerapareerd, ontstaat er huidkanker!

We kunnen dus best zulke beschadiging voorkomen.  UVA-stralen zijn er altijd, dus ook bij bewolking en slecht weer.  Deze stralen zorgen ook voor die beschadigingen, het is dus belangrijk om dagelijks UV-bescherming te gebruiken.  In de zomer gebruikt u natuurlijk een hogere SPF-factor dan in de winter.

Bereid ook uw huid voor met anti-oxidanten.  Zij voorkomen schade aan cellen en maken het immuunsysteem van uw huid sterker.

En…. Hydratatie… zorg ervoor dat uw huid niet uitdroogt.  Dehydratatie is de eerste stap naar rimpels.  Het begint met droogtelijntjes en evolueert naar diepere rimpels.  Dus gewoon een goede dag en nachtcreme gebruiken vanaf de leeftijd van 25 à 30.

Graag meer info over rimpelbehandelingen of zonnebescherming, aarzel niet om mij te contacteren via info@bodyhealth.be en bekijk ook al eens onze andere blogs.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *