images-2

Microdermabrasie bij acne

Microdermabrasie als behandelmethode bij acne…

In de vorige blog over huid en welbepaald over acne, sprak ik al over microdermabrasie als onderdeel van het behandelplan.  Dit behandelplan heb ikzelf opgesteld na veel testen en onderzoek betreffende mijn eigen acne-gevoelige huid, want zo noem ik mijn huid nu.  Ik heb geen echte acnehuid meer, maar een huid waarbij ik de acne onder controle kan houden. Dit doe ik (mede) door regelmatig een microdermabrasie te doen.

Unknown-2

Wat doet microdermabrasie voor acne?

Eén van de oorzaken van acne is de verdikte hoornlaag (opperhuid) -> dode huidcellen.  Wanneer deze te dik is verstik je je huid, vuil kan er niet uit waardoor poriën verstoppen, talg wordt opgehoopt en gaat ontsteken… Het is dus belangrijk dat uw huid verfijnt wordt, dit is de eerste stap naar minder acne.

Microdermabrasie is een gecontroleerde peeling van de huid dmv kristallen.  Het is en machinale peeling waarbij de kristallen dmv een vacuümsysteem op de huid worden gebracht.  Hierbij worden de kristallen en gepeelde huid opgezogen naar een container aan het apparaat.

Uw bovenste huidlaagje wordt verwijderd, waardoor nieuwe gezonde huid tevoorschijn komt.

Het bovenste huidlaagje

Dit laagje bestaat buiten dode huidcellen, ook uit de hydrolipidenfilm/beschermlaagje van de huid.  Dit is het laagje dat uw huid beschermd tegen vochtverlies, maar ook voorkomt dat bacteriën in de huid dringen.  Het laagje hersteld zich binnen 48h.
Belangrijk is om dan producten te gebruiken die dit laagje helpen te herstellen en tevens ook nabootsen totdat het hersteld is. (-> producten bij microdermabrasie)

Wat te verwachten van de behandeling?

Acne is een huidaandoening die niet in 1-2-3 weg is en je moet dus zelf consequent aan de slag.  De behandeling geeft je een direct voelbaar resultaat, toch zijn er enkele behandelingen nodig om controle te krijgen.  Dit komt omdat al die verstoppingen/ophopingen in de huid er wel eerst allemaal uit moeten komen.  Dat is gewoon een periode waarbij je moet doorbijten.  Hoelang dit duurt hangt samen met de toestand van je huid, de reactie van je huid en hoe consequent jezelf aan de slag gaat.

Verloop van de behandeling:

  1. reiniging van de huid
  2. microdermabrasie van heel het gezicht
  3. plaatselijke microdermabrasie
  4. spiermassage/training van de gezichtsspieren met het apparaat
  5. masker
  6. dagverzorging

Indien u een huidintake heeft gehad, is er toen een behandelplan opgesteld.  Zo niet, dan kan dit na afloop van de behandeling besproken worden.  U start best altijd in kuurvorm om zo snel resultaat te bekomen.

Benieuwd naar wat microdermabrasie voor uw huid kan beteken?

0498/51.88.48 of info@bodyhealth.be

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *